PRO Vibe Superlight
Terug naar Nieuws

Maak kennis met de nieuwe PRO Vibe Superlight Cockpit en PRO Compact Carbon Clip-on

16 september 2022

Gedreven door materiaalinnovatie hebben de productontwerpers en ingenieurs van PRO een cockpit mogelijk gemaakt die maar liefst 75 gram lichter is dan ooit door het geheel nieuwe PRO Vibe Superlight Stuur met bijhorende stuurpen te creëren. In combinatie met de nieuwe PRO Gap Cap Expander Carbon en de lichtgewicht Vibe Computerhouder is deze superlichte cockpit niet alleen PRO's lichtste configuratie ooit, maar ook nog eens buitengewoon functioneel. De nieuwe PRO Vibe Superlight helpt je om je prestaties nog verder te verbeteren.

PRO Vibe Superlight

PRO Vibe Superlight

De PRO Vibe productcollectie werd in 2007 geïntroduceerd en was direct vanaf het begin de norm voor veeleisende racefietsers wat betreft gewicht, sterkte en uiterlijk. Sinds de lancering neemt de PRO Vibe een prominente plaats in op de SHIMANO Neutral Service-fietsen tijdens de grootste wielerevenementen ter wereld. Het is ook al jarenlang de favoriete cockpit van vele etappe- en eindwinnaars in de grote ronden. Zo hebben de PRO Vibe-onderdelen bewezen de beste in hun soort te zijn. De PRO Vibe Superlight-collectie verscheen in 2019 voor het eerst op de markt. De nieuwste generatie hiervan biedt een nog lager gewicht en nog betere prestaties.

PRO Vibe Superlight Stuur

PRO Vibe Superlight Stuur

PRO Vibe Superlight Stuur

Het hart van de nieuwe cockpit wordt gevormd door het PRO Vibe Superlight Stuur. Met een gewicht van slechts 154 gram voor het 38 centimeter brede model, is dit het lichtste racestuur dat PRO ooit heeft gemaakt. De gewichtsvermindering gaat echter niet ten koste van de prestaties; het stuur heeft een hoogwaardige laagopbouw van UD T1100 carbon waarin Innegra™ vezels zijn verwerkt voor een betere stootvastheid. Racesturen zijn gevoelig voor defecten aan de randen, die bij valpartijen de grond raken. Door op deze strategische plekken Innegra™ vezels op te nemen in de carbonlagen, is het PRO Vibe Superlight Stuur beter bestand tegen defecten die het stuur kunnen doen breken. Het nieuwe stuur valt niet alleen op door zijn lage gewicht, maar ook door de oversized afgeronde bovenzijden die een comfortabele en ergonomische handpositie mogelijk maken. Met name klimmers die graag met hun handen bovenop het stuur rijden, zullen deze eigenschap weten te waarderen.

 

Door gebruik te maken van geavanceerde materialen zijn de productontwikkelaars van PRO erin geslaagd een stuur te produceren dat niet alleen superlicht is, maar ook sterk en klaar voor de toekomst. Het PRO Vibe Superlight Stuur is volledig compatibel met SHIMANO Di2 interne kabelgeleiding. Hierdoor kunnen fietsers die over de nieuwste aandrijfsystemen beschikken ook met een gestroomlijnde Vibe Superlight cockpit rondrijden. Het nieuwe PRO-stuur, dat verkrijgbaar is in drie breedtematen van 38 tot 42 centimeter, maakt een nauwkeurige fietsafstelling mogelijk in combinatie met de PRO Vibe Superlight Stuurpen.

PRO Vibe Superlight Stuurpen

PRO Vibe Superlight Stuurpen

PRO Vibe Superlight Stuurpen

De PRO Vibe Superlight Stuurpen is zowel licht als stijf. Hij is gemaakt van een 7075 aluminiumlegering en geoptimaliseerd voor het PRO Vibe Superlight Stuur, maar ook nog steeds compatibel met andere sturen met een klemdiameter van 31,8 millimeter. De stuurpen maakt de naadloze integratie van de interne kabelgeleiding van de cockpit compleet, op compatibele fietsen, en biedt daarnaast ook andere kabelgeleidingsopties voor compatibiliteit met oudere frames.

 

Hij is verkrijgbaar in lengtes van 70 tot 120 millimeter en heeft een hoek van ±6 graden. Hierdoor kan hij zowel in positieve als in negatieve richting worden gemonteerd, voor een meer of minder agressieve configuratie van de cockpit. Zoals de naam al doet vermoeden is de stuurpen superlicht, met een kortste versie die slechts 92 gram weegt. "Voor de constructie van de Vibe Superlight Stuurpen hebben we gekozen voor een hoogwaardige aluminiumlegering in plaats van carbonfiber", vertelt de leider van het PRO productontwikkelingsteam, Mark Kikkert. "De reden hiervoor is dat we met 7075 aluminium zelfs een lichtere stuurpen konden produceren dan met carbon."

PRO Gap Cap Expander Carbon

PRO Gap Cap Expander Carbon

Voor een verdere gewichtsbesparing van de nieuwe PRO Vibe Superlight cockpit wordt gezorgd door de PRO Gap Cap Expander Carbon. Deze weegt slechts 24 gram, 16 gram minder dan de lichtste expander van PRO tot dusver. Hij is verkrijgbaar in versies voor 1 1/8 en 1 ¼ inch carbon vorkbuizen. Voor de meest gewichtsbewuste fietsers met oog voor detail gaat het om een gering aantal grammen minder, maar wel een aanzienlijke relatieve verbetering van maar liefst 40%.

PRO Vibe Computerhouder

PRO Vibe Computerhouder

PRO Vibe Computerhouder

De PRO Vibe Computerhouder maakt van de perfecte cockpit voor klimmers een hoogwaardige functionele eenheid. Hij is speciaal ontworpen voor de nieuwe Vibe Superlight en bestaande Vibe Carbon stuurpennen en biedt een bevestigingspunt aan de voorzijde voor Garmin, Wahoo en Bryton hoofdeenheden. Dankzij het scharnier is de houder 20 graden naar boven of naar beneden te verstellen en zijn er twee voor- of achterposities mogelijk, die 11 millimeter uit elkaar liggen. Het opschroefontwerp, met bevestiging aan de voorplaat van de stuurpen, zorgt ervoor dat de Vibe Computerhouder stevig vastzit op de fiets, zodat je geen risico loopt je fietscomputer te verliezen op ruig terrein.

Pro Compact Carbon Clip-On

Pro Compact Carbon Clip-On

Pro Compact Carbon Clip-On

Een geweldig product van PRO is het Compact Carbon Clip-On opzetstuur. Dit is ideaal voor ultra-endurance fietsers en deelnemers aan korte triatlons. Zij willen namelijk altijd hun aerodynamische efficiëntie te verbeteren. Je kunt je handen aerodynamischer neerzetten en met net zoveel comfort en controle fietsen. Ook handig is de ingebouwde fietscomputerhouder en een sleuf voor een PRO Accessoirehouder.

 

De PRO Compact Carbon Clip-On is gemaakt van UD T700 carbon en weegt slechts 135 gram. Daarmee is hij een stuk lichter dan traditionele opzetsturen voor triatlons en tijdritten. Hij biedt echter dezelfde aerodynamische voordelen als telescopische opzetsturen, waardoor renners hun handen dicht bij elkaar kunnen plaatsen in een positie die hun frontaal profiel verkleint.

 

De solide opschroefbare constructie, gekoppeld aan de brede handplaatsingszone die bedekt is met antislipdecoraties, zorgt voor controle tijdens gebruik van het opzetstuur. Hoewel hij niet bedoeld is voor technisch terrein of afdalingen, is de Compact Carbon Clip-On veilig genoeg om controle te bieden als je op onverwachte momenten met oneffenheden wordt geconfronteerd, bijvoorbeeld door een kuil in de weg. Dit maakt hem tot een geschikter alternatief, vooral voor off-road fietsers zoals gravelrijders en mountainbikers.

 

De producten zullen in een beperkt aantal markten worden aangeboden in 2022, en wereldwijd beschikbaar komen in 2023. Neem contact op met je lokale PRO-dealer voor meer informatie

 

Productspecificaties

387302
Simple Article