Dropper zadelpenselector

Kies jouw ideale dropper zadelpen met de PRO dropper zadelpenselector.

START Dropper Seatpost Selector

Jouw rijstijl en het ontwerp van je frame bepalen welke PRO dropper zadelpen het best past bij jou maar ook bij de technische specificaties van je fiets.

START DE SELECTOR

Dropper zadelpenselector

Wat is jouw rijstijl?

Je rijstijl bepaalt de lengte van de veerweg van de dropper zadelpen en de stevigheid van de zadelpen die je nodig hebt. Bij gravel- en XC-rijders passen dropper zadelpennen met een vrij korte veerweg, die ontworpen zijn om zo min mogelijk te wegen. Trail- en endurorijders varen op hun beurt wel bij dropper zadelpennen met een langere veerweg, maar vanwege hun ruige manier van rijden moeten ze buitengewoon robuust zijn. Gewicht is dan minder een factor, zeker voor endurorijders.
Jouw keuze

Dropper zadelpenselector

Is je frame geschikt voor interne kabelgeleiding voor een dropper zadelpen?

De meeste moderne mountainbikes en gravelfietsen zijn geschikt voor interne kabelgeleiding van dropper zadelpennen. Dit geldt echter niet voor oudere en sommige nieuwe frames, met name voor gravel- en XC-fietsen. Als dit het geval is, moet je een dropper zadelpen kiezen die ontworpen is voor externe kabelgeleiding. Kijk als je twijfelt of je fiets geschikt is voor een dropper zadelpen met interne kabelgeleiding op de website van framefabrikant.
Jouw keuze

Dropper zadelpenselector

Wat is de binnendiameter van de zitbuis van je fiets?

De binnendiameter van je zitbuis bepaalt welke diameter de dropper zadelpen moet hebben om in je frame te passen. Kijk als je twijfelt over de binnendiameter op website van de framefabrikant of meet hem met de hand.
Jouw keuze

Dropper zadelpenselector

Wat is jouw huidige zadelhoogte?

Meet de lengte van je huidige zadelpen in millimeter, van de zadelpenkraag tot de zadelklem. Dit dient om de ideale lengte te bepalen van je nieuwe PRO dropper zadelpen als deze op z'n hoogst staat.
Jouw keuze

Dropper zadelpenselector

Wat is de maximale diepte tot waar je zadelpen kan worden ingestoken?

Meet de diepte in millimeter tot waar de zadelpen ingestoken kan worden. Deze diepte wordt meestal beperkt door de draaipunten van de vering, de nok van de bidonhouder of een bocht in de zitbuis van de je buis. Je kunt de maximale diepte meten van de zadelpenkraag tot de eerste obstructie in de zitbuis of door je huidige, stijve zadelpen zo diep mogelijk in je frame te schuiven. Markeer op de zadelpen de plek tot waar hij erin kan en meet dan de lengte van de onderkant van de zadelpen tot je markering.
Jouw keuze

Dropper zadelpenselector

Jouw ideale PRO dropper zadelpen

SORRY

  • We hebben jouw ideale PRO dropper zadelpen niet kunnen vinden

Een PRO-dealer bezoeken